pondelok 16. januára 2012

Decembrová klauzúrna práca

(Pre ľudí, ktorý neštudujú umelecké školy: Klauzúrna práca je skúška z výtvarného predmetu, ktorá býva raz alebo 2 krát za rok.)

          Na začiatku decembra sme dostali zadanie od našej pani profesorky predmetu výtvarná príprava.
Divadelná bábka ako autoportrét. Podmienky boli dané: textilný materiál, žiadna modelovacia hlina atď atď.
Téma sa mi spočiatku veľmi páčila. Vybrala som si marionetu. To je divadelná bábka ovládaná z hora lankami zavesenými na kríži.
    Vyskytol sa prvý problém. ako vytvarovať bábke tváričku aby vyzerala ako moja, bola z textilného materiálu a bez použitia modelovacej hliny? Riešenie sa dostavilo celkom rýchlo. Použila som fimo a potiahla som ho pružnou polyesterovou látkou telovej farby. očká a ústa som domaľovala farbami na látku a líčka jemne naznačila vodou rozpitým akvarelom.
    Potom som sa pustila do telíčka, ktoré bolo vypchaté vatou a do šiat, ktoré kopírovali šaty čo som si ušila ešte v lete podľa vzoru classic lolita štýlu. Tie sotva pár centimetrové šatičky mi dali zabrať celý deň. Bolo na nich veľa miniatúrnych detailov ako milimetrové gombíčky a ručne vyšívaný okrúhly límček.
    Všetko som stihla na poslednú chvíľu. Môj -ani nie- hodinový spánok pred obhajobami spôsobil, že som si nestihla zobrať správne topánky (ani spodničku aby bola sukňa nafúkaná) a tak som aj na fotke v školských prezúvkach.


Aby školské prezúvky neboli jediné, čo sa ku klauzúrnemu outfitu nehodí,
pridala som ešte čierny náhrdelník.

2 komentáre: